Limoncello Espresso

Limoncello Espresso

Limoncello wordt vaak na de maaltijd gedronken, net al koffie. Dus waarom niet een combinatie drankje maken met allebei! Voeg een beetje Baileys toe om hem helemaal af te maken. Varieer ook eens door de Baileys te vervangen door een andere cream-likeur.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet een espresso. Zorg ervoor dat deze volledig afgekoeld is voordat je de cocktail gaat maken.
  2. Pak een tumbler en doe hier wat ijsblokjes in.
  3. Voeg de limoncello, de Baileys en de afgekoelde espresso toe.
  4. Roer even door en serveer direct.

De Limoncello Espresso is gemaakt met:

Baileys Irish Cream

strongBaileys Irish Cream 70clstrong is al het jaren het uithangbord van dit merk. Deze voortreffelijke Ierse likeur vervaardigt men sinds jaar en dag op basis van Ierse whisky, room en vanille. Zoveel mogelijk ingredienten zijn afkomstig uit het eigen land en dit is iets waar men trots op is. br br Baileys 70cl is heerlijk om op zichzelfstaand te drinken, maar tilt ook je koffie-ervaring naar hoger niveau. Voeg een scheutje Baileys likeur aan de koffie toe en geniet van een echte Irish Coffee. Experimenteer je liever met toetjes Ook dit kan, Baileys Cream is een alleskunner.

Bekijk op Drankdozijn.nl

Limoncello

strongVilla Massa Limoncello 70clstrong is een toonaangevende limoncello die het predicaat bLiquore di Limone di Sorrentob met trots draagt. Enkel authentieke limoncellos die daadwerkelijk op basis van Sorrento citroenen vervaardigd worden, mogen deze titel dragen. Een bijzonder detail is dat deze citroenen door Villa Massa in een eigen citroenboomgaard gekweekt worden. Tevens is het recept dat schuilgaat achter de limoncello van het merk een oud familierecept dat van generatie op generatie doorgegeven wordt. br br Kenmerkend voor de productiewijze van de Villa Massa Limoncello 70cl is dat dat de citroenen met de hand geoogst worden, waarna het wassen, drogen en schillen van de citroenen volgt. De schillen van de citroenen voegt men minstens drie dagen toe aan een alcoholisch distillaat dat van melasse gemaakt is. De schillen brengen het distillaat verder op smaak waarna een meervoudige filtering plaatsvindt. Tot slot wordt een mix van...

Bekijk op Drankdozijn.nl