Speculaas Punch

Speculaas Punch

Een punch wordt vaak in een grote schaal gemaakt en daarom ook gedronken door meerdere personen. Wil jij deze heerlijke punch ook op tafel zetten met de feestdagen? Zet dan de teller voor aantal personen op 10! Dan weet je zeker dat je genoeg hebt. De stappen in dit recept zijn dan ook gebaseerd op het bereiden van een punch voor meerdere personen. Wil je hem voor met zijn tweeën maken? Zet dan de teller op 2 personen en maak de drankjes in een longdrinkglas.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pak een grote schaal.
  2. Schenk de gin en speculaas likeur erin.
  3. Voeg de takjes tijm, de steranijs en de partjes sinaasappel toe.
  4. Roer het geheel door elkaar en laat het ongeveer een half uur staan.
  5. Zet ondertussen de speculaas thee. Hij mag wel wat aan de sterke kant zijn.
  6. Schenk vervolgens de thee erbij.
  7. Voeg als laatste de appel cider toe.
  8. Roer nog een keer voorzichtig door en de punch is klaar om uit te schenken!

De Speculaas Punch is gemaakt met:

Gin

Tanqueray Gin combineert het beste van vier zorgvuldig uitgekozen botanicals jeneverbessen, engelwortel, koriander en zoethout. De ingredienten krijgen ruimschoots de tijd om in een een neutraal graan distillaat te trekken, waarbij de alcohol het beste van iedere botanical opneemt. Samen zorgt dit voor een uitstekende balans en karakteristieke smaken die smaakvol tot uiting komen in combinatie met een premium tonic, maar ook in diverse cocktails is dit het proberen waard.

Bekijk op Drankdozijn.nl

Speculaas likeur

Zuidam Speculaas Liqueur wordt op basis van een mix van Oosterse kruiden en specerijen vervaardigd, welke in een ver verleden door kooplui zijn meegenomen naar Nederland. Onder andere kaneel, muskaatnoten, witte peper, kruidnagel en vanille zijn onderdeel van een verder geheim recept. Deze likeur is heerlijk om puur van te genieten, maar kan ook verwerkt worden in een cocktail.

Bekijk op Drankdozijn.nl