Gin-Tonic

Gin-Tonic

Smaak:

bitter

Kleur:

wit

Categorieën:

EK cocktails

De basis voor dit drankje is natuurlijk simpel, gin en tonic, maar toch kan je hem door de garnering elke keer anders maken! Varieer ook eens met de verschillende soorten gin. Maak deze cocktail in een ballonglas of groot rode wijnglas.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Gin
50 ml
Tonic
120 ml
Selecteer eenheid

Bereiding

 1. Stap 1 van 5

  Variatie 1. Vul een ballonglas (of groot rode wijnglas) tot net onder de rand met ijsblokjes om het glas te koelen. Schenk de gin over het ijs en knijp een limoen er boven uit. Doe de uitgeknepen limoen in het glas en roer door. Voeg de (gekoelde) tonic toe en roer 1 keer door.

 2. Stap 2 van 5

  Variatie 2. Leg op de bodem van je glas een blaadje munt en doe er 2 schijfjes citroen bij. Vul het glas tot net onder de rand met ijsblokjes en schenk de gin erover. Voeg de (gekoelde) tonic toe. Roer een keer door en garneer met een blaadje munt.

 3. Stap 3 van 5

  Variatie 3. Doe 6 (bevroren) frambozen in het glas. Vul het glas tot net onder de rand met ijsblokjes en schenk de gin erover. Voeg de (gekoelde) tonic toe en knijp een citroen er in uit. Garneer met een blaadje munt.

 4. Stap 4 van 5

  Variatie 4. Vul het glas tot net onder de rand met ijsblokjes. Schenk de gin er overheen en daarna de (gekoelde) tonic. Voeg een in partjes gesneden limoen toe en 2 tot 3 scheutjes Angostura. Roer een keer door en geniet!

 5. Stap 5 van 5

  Variatie 5. Pak voor deze variatie een longdrinkglas en doe er 1 of 2 takjes rozemarijn in. Knijp partjes van 1 limoen uit in het glas en voeg de uitgeknepen stukken toe samen met 2 lange stukken komkommer. Voeg wat ijsblokjes toe en schenk de gin erover. Vul aan met de tonic.

Gerelateerde cocktails op smaak

Gerelateerde cocktails op kleur

Cocktails in dezelfde categorie