Black Velvet

Black Velvet

Ooit al eens bier uit een flûte gedronken? Dan wordt dit de eerste keer met de Black Velvet. Een bruisende en feestelijke cocktail met een mooie zwarte kleur.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pak een champagneflûte.
  2. Schenk voor 1/3 van het glas champagne in.
  3. Schenk vervolgens het stout bier erbij. Tip: houdt jij niet van schuim? Schenk de stout dan via de achterkant van een lepel erbij, dan schuimt het niet zo.
  4. Top het glas af met de rest van de champagne.

De Black Velvet is gemaakt met:

Champagne

Piper-Heidsieck demi-sec is een heerlijke wijn met rond en toegankelijk karakter. Deze demi-sec combineert levendige aromas met rijke smaken evenals een delicate bite. Doordat deze champagne de classificatie demi-sec heeft verkregen, betekent dit dat deze redelijk zoet van smaak is. br Br Dit verkrijgt de wijn doordat tijdens een van de laatste stappen uit het productie proces. Tijdens deze stap worden gistcellen verwijderd en hierbij gaat een bepaald volume aan champagne verloren. De wijnmakers vullen dit aan met liqueur dexpedition, wat zij op basis van reserve wijnen en suiker maken. De hoeveelheid suiker (dosage genaamd) bepaalt welke classificatie de champagne krijgt. De Piper-Heidsieck demi-sec bevat 35 gram suiker per liter champagne, waar de klassiekebr a classtext-red style hrefartikelfles-piper-heidsieck-brut-75clPiper-Heidsieck Bruta 10 gram per liter bevat. Hierdoor is deze laatste een stuk droger van smaak. Br br De Pipe...

Bekijk op Drankdozijn.nl